Strona główna Aktualności Powstało stanowisko w „komunalce”. Dla wiceprezesa

Powstało stanowisko w „komunalce”. Dla wiceprezesa

PODZIEL SIĘ
Przeciwnicy byłego burmistrza narzekali na zadłużenie miasta i wysokie opłaty m.in. za wodę i ścieki. Tymczasem, w Przedsiębiorstwie Komunalnym Gminy Konstantynów Łódzki powstało stanowisko dla wiceprezesa.

Posadę tę otrzymał Piotr Ambroziak, były radny powiatowy Prawa i Sprawiedliwości, który z niepowodzeniem startował w ubiegłorocznych wyborach. Nowy wiceprezes pracował dotychczas jako logistyk w jednej z pabianickich hurtowni budowlanych. Ma licencjat z marketingu, magistra z logistyki. Skończył też kierunek: administracja i zarządzanie dla kadry kierowniczej na Uniwersytecie Łódzkim. Posiada uprawnienia do zasiadania w radach nadzorczych. Jako radny był członkiem aż 5 komisji.

Kwalifikacji nowemu wiceprezesowi odmówić nie można. Za co więc będzie odpowiedzialny i jaką otrzyma pensję? Te pytania wysłaliśmy dziś rano zarówno do Gminnego Centrum Informacji, które pełni rolę biura prasowego ratusza i do PKGŁ. Niestety, nie otrzymaliśmy odpowiedzi.

Były prezes Tomasz Sadzyński zarobił w 2017 roku 168 tys. złotych.

2 KOMENTARZE

1. 168 tysięcy w rok dla mnie to zdecydowanie bardzo niska płaca a teraz jeszcze bedzie wiceprezes z pisu hahaha

Please enter your comment!